Tuinelectro.be - Tuinverlichting, installaties & robotmaaiers

Tips en advies

Wees zeker van de kwaliteit van de materialen die je koopt, een buitenlamp wordt aan alle weersomstandigheden blootgesteld, een kwaliteitsvolle lamp vind je dan ook niet zomaar in elke doe-het-zelf zaak.

Ervaring binnen het vak "elektriciteit" betekent niet automatisch ervaring in het plaatsen van tuinverlichting, specifieke kennis omtrent de materialen en producten is vereist.

Bekabeld of niet bekabeld?

Tot op heden zijn er nog geen kwaliteitsvolle lampen (met nuttige lichtopbrengst) in de handel te verkrijgen die door, met zonnecellen opgeladen batterijen, gevoed worden.

Inbouwspot of spot op statief?

Indien mogelijk gebruik je best verlichtingstoestellen die bovengronds geplaatst worden, kwalitatieve grondspots bestaan maar zijn schaars. Daarbij komend is het prijskaartje aanzienlijk. Wij helpen u dan ook graag bij het maken van de juiste keuze.

LED of halogeen?

Afhankelijk van het gebruik, kan je voor het één of het andere kiezen, LED lampen moeten tegenwoordig niet noodzakelijk onderdoen voor de halogeen lichtbronnen. Dit is echter wel het geval bij verstralers, hiervoor gebruik je best een halogeen lichtbron. Merk wel op dat LED lampen over het algemeen een kleinere openingshoek hebben dan de halogeen versies, dit kan belangrijk zijn in het ontwerp of het gewenste resultaat.

Het gebruik van spaarlampen?

Spaarlampen kunnen gebruikt worden in tuinverlichting, persoonlijk raden we dit echter niet aan. Spaarlampen bezitten namelijk een stukje elektronica in hun voet (wit stukje) dat gevoelig is voor vocht, met als gevolg dat deze sneller stuk kunnen gaan. Op het einde van de rit zal dit duurder uitkomen, een kwaliteitsvolle armatuur is hier dan ook van groot belang.